סרטן הערמונית מהווה את סוג הסרטן הכי שכיח והכי נפוץ בקרב גברים. הערמונית, היא בלוטה בגוף האדם הנמצאת על יד הבסיס של שלפוחית השתן בגוף הגברי, ונמצאת בהיקף שך צינור השופעה. התפקיד החשוב ביותר והעיקרי של בלוטת הערמונית, היא לייצר את נוזל הזרע הגברי, נוזל זה, שומר על תאי הזרע שנמצאים גם כן במערכת הרביה הגברית. בשורות הקרובות, הבאנו וריכזנו לכם מידע חשוב ורלוונטי מאוד על סרטן זה, מה הם התסמינים השונים של סרטן זה, והאם ניתן לטפל ולרפא מקרים של סרטן הערמונית.
בתור התחלה – מה זה סרטן הערמונית?
סרטן הערמונית, מהווה את סוג הסרטן הכי שכיח אצל גברים, ומדובר למעשה על גידול סרטני שמתפתח בבלוטת הערמונית הגברית. הגידול הסרטני בבלוטת הערמונית, מתחיל כאשר תאים סרטניים מתפתחים, ולמעשה, לא מפסיקים מאותו הרגע להתרבות. לאחר שהתא הבודד גדל וצמח לקבוצה של תאים סרטניים, נוצר גוש של תאים סרטניים, אשר נקראים יחדיו גידול סרטני. הסכנה הגדולה ביותר עם גידול סרטני בבלוטת הערמונית, זה העובדה שבסופו של דבר בהיעדר אבחון וטיפול מקדימים, הגידול הסרטני שפותח אט אט בבלוטת הערמונית, עשוי ויכול להקרין לאיברים אחרים, ולפתח גידולים סרטניים באזורים אחרים בגוף. כיום, ישנו טיפול טבעי בסרטן אשר נחשב לנהדר ולכזה שמסייע במקרים של סרטן הערמונית. אחד הדברים שהכי עוזרים לטפל בגידול בזמן, להציל ולהאריך את החיים של המטופל זה אבחון מוקדם. לכן, אם יש לכם רקע במשפחה לסרטן הערמונית, אם אתם מתקרבים לגיל 40, ו/או סובלים מאחד או יותר מהתסמינים שיתוארו בהמשך, מומלץ להיבדק ולהתנהל לפי ההנחיות הרפואיות של הגידול הזה.
מה הם התסמינים השונים של סרטן זה?
כאשר מדובר על סרטן הערמונית בתחילת דרכו, לרוב אין תסמינים בכלל. התסמינים הללו, מופיעים לרוב רק כאשר מדובר על גידול גדול מאוד, שמפעיל לחץ על צינור השופכה בגוף הגברי. בשלב זה, ייתכן כי האדם שסובל מסרטן זה יחווה את התסמינים הבאים – קושי במתן שתן, כאבים במת שתן, נוכחות דם בשתן, וכיוצא בזאת. אם אתם סובלים מאחד או יותר מהתסמינים הבאים, אין להמתין משום שהמתנה עלולה להוביל להתפתחות של הסרטן ואף להתפשטות שלו. בשלב הראשוני יש לפנות לרופא משפחה שישלח אתכם ככל הנראה לביצוע בדיקות ביניהן בדיקות דם, בדיקות שתן, בדיקות צואה ועוד. בשלב הבא תופנו לאורולוג מומחה כדי לבצע בדיקות נוספות כמו למשל ביופסיה, MRI, סי טי וכדומה. לאחר אבחון מדויק, ניתן יהיה לקבוע טיפול מתאים עבורכם כמו למשל ניתוח לכריתת הערמונית, נטילת טיפול כימותרפי וכיוצא בזאת. כמובן שבמקביל כדאי לחזק את הגוף ואת המערכת החיסונית, שכן טיפולים מהסוג הזה מחלישים את הגוף לחלוטין.