האם ניתן לחזות מחלות לב?

מחלות לב הן אחת מהסוגיות הרפואיות אשר מעסיקות בני אדם בצורה הגבוהה ביותר. בשל החשיבות הרבה של מערכת הלב לתפקוד הכללי שלנו, אנשים רבים מעוניינים לעשות כמה שיותר על מנת לגלות בצורה מוקדמת ולחזות כאמור מחלות לב שונות, על מנת למנוע סיבוכים רפואיים ומצבים רפואיים לא נעימים. האם ניתן לחזות מחלות לב שונות? מה הקשר של צנתור לב וירטואלי על גילוי מוקדם של מחלות לב קשות? בכתבה הקרובה ננסה לשפוך אור על כמה מהשאלות המורכבות הללו.

CT של הלב – מהו CT של הלב וכיצד הוא יכול לתרום לגילוי מוקדם של מחלות לב שונות

CT של הלב, או בשמו הנוסף צנתור וירטואלי של הלב, הינו מעין בדיקה רפואית אשר מתבצעת דרך מכשירי CT חדשניים, אשר נותנים לנו את האפשרות להבחין ולגלות בצורה מקדימה מחלה של באחד מעורקי הלב השונים. הצנתור הוירטואלי מאפשר לנו כאמור לגלות את המחלה הזו בשלבים המוקדמים שלה, עוד לפני שהיא מתגלה על ידי בדיקות אחרות אשר נעשות לעתים קרובות בצורה שגרתית כגון – אק"ג, אקו לב, בדיקות דם, וכו.

כיום מוכר לנו בספרות הרפואית, כי כאשר מתבצעת בדיקה של צנתור וירטואלי של הלב כאשר התוצאה של הבדיקה הנ"ל היא תקינה, או במצב של כמעט תקינות, אזי הסבירות של אותו הבן אדם אשר עשה את הבדיקה הזו לפתח אטימות בשריר הלב (או התקף לב כאמור) הינה קטנה ופחותה בסיכויים בצורה משמעותית 6 עד 7 שנים ממועד הבדיקה שבוצעה. הצנתור הוירטואלי בעצם מאפשר את גילוי וזיהוי התקף הלב בשלב המוקדם שלו, ואז אין צורך לבצע צנתור אמיתי ופולשני בגוף. בסופו של דבר, הצנתור הוירטואלי מאפשר לצוות הרפואי ולמטופל לבצע צעדים חשובים על מנת למנוע את הופעת מחלות הלב, או לנקוט בצעדים שונים אשר יקטינו או אפילו ימנעו במקרים רבים את ההתפתחות של אותה המחלה. ישנן קטגוריות שונות אשר מעמידות אדם בתקן לביצוע צנתור וירטואלי, כאשר בין הסיבות הבולטות ניתן למצוא – אנשים שסובלים מכאבים בחזה, אנשים עם היסטוריה משפחתית, ועוד.

 

יש לבן משפחה קרוב אליכם מחלת לב? לכו להיבדק

מכיוון וחלק ממחלות הלב עוברות מדור לדור, במידה ואחד מבני המשפחה הקרובים לכם כמו סבים, הורים או אחים סבל או סובל ממחלת לב, כדאי ללכת לקרדיולוג ולבצע אבחון כבר לקראת גיל 40. באמצעות בדיקות שונות ואבחון נכון, ניתן לאתר את המחלה בזמן ולמנוע את ההתפתחות שלה באמצעות מתן טיפול מתאים.

איך אשמור על הלב שלי לאורך השנים?

הלב הוא שריר ולכן פעילות גופנית מסייעת לשמור על התפקוד שלו ועל זרימה תקינה של חמצן ודם, אל כל התאים והאיברים בגוף. ההמלצה הינה לבצע פעילות גופנית בהתאם למצב הפיזי בו אתם נמצאים. מומלץ לאמץ פעילות גופנית אירובית לצד פעילות אנאירובית, שכן לכל סוג של הפעילויות יש את היתרונות שלה. הליכה בקצב טוב במשך 30-45 דקות, 4-6 פעמים בשבוע יכולה להיות כמו פעילות גופנית מעולה שעוזרת לשמור על בריאות הלב לאורך השנים. גם רכיבה על אופניים, שחייה וריצה נחשבות לפעילויות מצויינות לשמירה על בריאות הלב. בנוסף, מומלץ מאוד להימנע מעישון, שכן סיגריות גורמות נזק מהותי לכל מערכות הגוף. מומלץ להרבות בשתיית מים, להימנע משתיית אלכוהול בכמות גבוהה לצד משקאות ומאכלים המכילים כמויות גבוהות של קפאין. בנוסף, כדאי לשמור על תזונה נכונה ומאוזנת, להרבות באכילת ירקות, פירות, דגנים מלאים ולהפחית בצריכה של אוכל מעובד.

יעניין אותך גם:

תפריט נגישות