מה הקשר בין בעיות במעיים לבין צמחי מרפא?

בשנים האחרונות, אנחנו עדים ליותר ויותר מטופלים שסובלים מבעיות מעיים שונות, זאת לדוגמת קרוהן, או קוליטיס כיבית, אשר מחליטים לנטוש את אפשרויות הטיפול המסורתיות אשר מוצעות להן על ידי הרופאים, ולבחור לטפל בבעיות המעיים שהם חווים בעזרת הרפואה הטבעית. למעשה, רבים מאיתנו צורכים מזונות ומשקאות אשר פוגעים בתנועתיות הטבעית של המעיים שלנו כמו למשל מזון מעובד, זון המכיל חומרים משמרים, צבעי מאכל ועוד. כתוצאה מכך נוצרות אינספור בעיות במעיים ובמערכת העיכול. אחד הפתרונות הנפוצים ביותר המוצעים על ידי הרפואה הטבעית לסובלים מבעיות המעיים השונות זה טיפול באמצעות צמחי מרפא, טיפול טבעי אשר עושים פלאים לאנשים רבים שסובלים מבעיות מעיים. בשורות הבאות, נלמד עוד על פתרונות אלה.

על מחלות הבטן והמעיים השונות והבעיות שטמונות בהן

במרב המקרים בהם אנשים מדברים על מחלות מעיים דלקתיות, אזי שמדובר למעשה על שתי מחלות עיקריות עליהן מדברים במרב המקרים – הראשונה מתייחסת לקורהן, והמחלה השנייה אליה מתייחסים נקראת קוליטיס כיבית. בשני המקרים אליהם התייחסנו כעת, מדובר למעשה על מחלות כרוניות שמתבטאות בתקיפה חזרה, חוזרת ונשנה של מערכת העיכול שלנו. ברוב המקרים, מדובר על מחלות שמתפרצות בשל סיבות לא ידועות, וזו בדיוק הסיבה לכך שהרפואה המודרנית לא מציעה תמיד טיפולים מספיקים דיו. זו בדיוק הסיבה לכך, שמטופלים רבים במחלות המעיים השונות, בוחרים ללכת ולפנות לייעוץ של מרפאה טבעית, ולבדוק את האופציות שהרפואה הטבעית מציעה לטיפול במחלות אלה.

צמחי מרפא – טיפול טבעי נהדר כפתרון למחלות מעיים ובטן

ככלל, הרפואה המשלימה היא רפואה שפונה למחוזות הנפש, על מנת לפתור בעיות בריאותיות שונות. רפואה זו, מאמינה כי יש השפעה ישירה בין המצב הנפשי שאנשים נמצאים בו, לבין התסמונות הרפואיות שמופיעות אצל אותם אנשים. צמחי מרפא, הם צמחים שמשתמשים בהם למטרות טיפול כבר שנים רבות בתרבויות מסוימות. צמחים אלה, מותאמים לכל סוג של מחלה, ובדרך כלל, ניתן לעשות טיפול באמצעות תרכובות של צמחים, אשר נחשבות מועילות ונהדרות למחלות מסוגים שונים, זאת לדוגמת מחלות המעיים השונות.

טיפים מעולים שיעזרו לכם לשמור על המעיים ומערכת העיכול שלכם

  1. הרבו באכילת פירות וירקות, המעיטו בצריכת מזון מעובד, מזון המכיל חומרים משמרים, צבעי מאכל וכדומה..
  2. שתו לפחות בין 10-12 כוסות מים ביום
  3. הקפידו על צום בלילה של 8-12 שעות
  4. שלבו במזון שלכם רכיבים המכילים פרוביוטיקה כמו יוגורט למשל, מוצרים שעוברים תהליך תחמיצי כמו חמוצים ביתיים, אלו תומכים בפעילות מעיים תקינה ומעשירים את הגוף בחיידקים ידידותיים לנו
  5. אל תעשו דיאטות קיצוניות
  6. המעיטו בחטיפים ומשקאות המכילים סוכר בכמויות גבוהות
  7. העדיפו מתוקים בריאים על פני קינוחים עתירים בשומן רווי
  8. אכלו אגוזים ושקדים בכל יום
  9. שלבו שייקים ירוקים
  10. העדיפו ארוחות קטנות על גדולות

יעניין אותך גם:

תפריט נגישות