גמילה מאופיאטים – עם אילו קשיים מתמודדים המכורים?

אופיאטים זהו שם כולל לקבוצה רחבה של תרופות למען שיכוך כאבים אקוטיים וכרוניים אשר ניתנות במסגרת מרשם רופא בכל רחבי העולם וכן גם בישראל. תרופות או בעצם נקשרות לקולטני אופיואידים אשר מצויים לכל אורך תאי הגוף, כך שבעת בה האופיאטים נעים בזרם הדם, הם מתחברים אל אותם קולטנים באופן שמוביל לשחרור אותות באופן שגורם לשיכוך כאבים וכן גם תחושת הנאה מסוימת. אולם, בעוד כי מדובר על דרך נפוצה ברפואה המודרנית לתת מענה למגוון רחב מאוד של מטופלים הנתונים תחת כאבים איומים, חשוב מאוד לציין כי תחת השימוש הלא נכון, אופיאטים הם סם קשה לכל דבר ועניין, כאשר גמילה מאופיאטים זו אחת הגמילות הקשות ביותר. אז איך עובדת גמילה מאופיאטים, עם אילו קשיים מתמודדים המכורים ומה עוד צריך לדעת באשר לנושא זה? בכתבה זו החלטנו להסביר לכם כל מה שתצטרכו לדעת. 

 

גמילה מאופיאטים – איך יודעים שמדובר על התמכרות?

בעת בה אנו דנים בנושא של גמילה מאופיאטים, חשוב מאוד להבין קודם לכן כיצד ניתן לזהות שמדובר על התמכרות לפני שאתם מחפשים אחר קליניקות מומלצות שמסייעות בתהליך כדוגמת ANR Clinic. למעשה, אחד מכל ארבעה מטופלים אשר מקבלים במסגרת מרשם רופא תרופות שונות המשתייכות למשפחת האופיאטים נוטה לפתח התמכרות, כאשר התמכרות באה לידי ביטוי בדרך כלל בתלות פיזיולוגית קיצונית, הסתגלות של הגוף לתרופה וכן גם תסמיני גמילה קשים מאוד. תסמיני גמילה מאופיאטים כוללים אי שקט, הזעת יתר, חרדות, הפרעות שינה, התעצמות של כאבים קיימים, כאבי שרירים, אישונים מורחבים ועוד. 

 

איך מטפלים?

במקרים בהם אכן מדובר על צריכת יתר של אופיאטים נהוג להשתמש בגלוקסון, כאשר בעצם מדובר על תרופת נגד שנאבקת בהשפעות הקשות של אופיאטים, כמו למשל דיכוי נשימתי או אובדן הכרה. תרופה זו בדרך כלל ניתנת בתור תרסיס לאף בחדר המיון או לסירוגין, בתור הזרקה. בנוסף לטיפול התרופתי קיימים גם טיפולים נפשיים בשיטה התנהגותית וכן גם בשיטה התנהגותית-קוגניטיבית, כאשר המטרה העיקרית של טיפולים אלו היא לחזק הרגלי חיים בריאים ולאפשר ניהול לחצים תקין. 

יעניין אותך גם:

תפריט נגישות