גמישות יתר

גמישות יתר היא תופעה שבה המפרקים גמישים מאד ומאפשרים לקפל את איברי הגוף הרבה מעבר לטווח התנועה הממוצע או זה שהוחלט לגביו שהוא תקין ובריא. לא תמיד יש השלכות רפואיות משמעויות על גמישות יתר אך חשוב לאבחן אותה, לדעת שהיא קיימת ולהתנהל בצורה נכונה שמתאימה לכל מי שלוקה בתופעה זו. בעולם הרפואה היא שייכת לתחום רפואת המפרקים, הראומטולוגיה ויש מעקב אחרי טווחי תנועה של תינוקות וילדים לאורך שלבי ההתפתחות המוטורית הראשוניים שלהם על מנת לאבחן את הגמישות כמה שיותר מהר ומוקדם. במקרים בעייתיים או חמורים עלולים אנשים שלוקחים בגמישות יתר לפתח בעיות נוספות של המפרקים.

 

המשמעויות של גמישות יתר

כאמור, ברקע שהמפרקים גמישים יתר על המידה חשוב לשים לב שאין לזה השלכות אחרות בעייתיות על התפקוד התקין של הגוף והשלד כולו. כאשר מתעורר החשד להימצאותה של גמישות יתר אצל אדם זה או אחר, ללא קשר לגיל שלו או למצב ההתפתחות שת המוטוריקה הגסה אצלו – חשוב מאד לאבחן את המצב ולקבל כמה שיותר מידע מקצועי בנוגע לתופעה. באתר האינטרנט amarilyo.com אפשר להבין לעומק במה מדובר, מה המשמעויות של התופעה ומה צריך לעשות במידה והיא מאובחנת. ברגע שמקבלים מידע ויודעים בדיוק במה מדובר הרי שיהיה זה קל יותר להתמודד ולהתנהל, בעיקר כאשר מדובר בהורים לתינוק או פעוט צעיר.

 

השכיחות של התופעה

חשוב לדעת שמדובר בתופעה שכיחה למדי שהרבה מאד אנשים לוקים בה ולפעמים אפילו לא יודעים את זה. לפעמים טווח התנועה חורג רק במעט מהממוצע ולכן לא יודעים או לא בטוחים שאכן מדובר בתופעה זו. ישנם מקרים שמה שצריך זה רק לעקוב ולוודא שטווח התנועה לא גדל אפילו יותר וכמובן שחשוב שיהיה רופא מתחום הראומטולוגיה בתמונה שיוכל לבחון לעומק מדי פעם את הטווח התנועה ולקבל החלטה האם נדרשת התערבות כלשהי על מנת שלא תהיה החמרה במצב. הרופא יבצע מעקב גם אחרי התפקוד של שאר המפרקים בגוף מעבר לזה שכבר אובחן עם גמישות יתר.

יעניין אותך גם:

תפריט נגישות