רשת האינטרנט פתחה לא מעט אפשרויות חדשות בפני סוטי מין ופדופילים בשל האפשרות לשמור על אנונימיות או לפנות לאנשים בלי שהם יודעים מהיכן מגיעה הפנייה. בנוסף לכך, הרבה יותר קל לפנות אל צעירים שעלולים להיות מבוהלים מכדי לספר למבוגר האחראי עליהם על הפנייה וללא הפעלת שיקול דעת נכון ומחושב עלולים למצוא את עצמם משתפים פעולה ובכך בעצם נפגעים. בהתאם לכך, מערכת המשפט נאלצה להתאים את עצמה למצבים בעייתיים ומחלקות סייבר הוקמו יש מאין בקרב רשויות אכיפת החוק על מנת למנוע פגיעות שכאלה וכדי לאתר בקלות רבה יותר את הפוגעים. דבר נוסף שקורה וחשוב לדעת הוא העלאת המודעות בקרב הציבור הכללי לנושא של ניסיונות לפגוע מיני דרך האינטרנט והדרכים להתגונן ולהישמר.
איך מתמודדים עם עבירות מין באינטרנט?
חשוב לדעת שכל הנושאים שקשורים לניסיונות לפגיעות מיניות דרך האינטרנט משולבים כיום בעולם המשפט תחת התחום הכללי של עבירות מין ואין מדובר בתחום פשוט או קל להבנה. הנושא של גיל ההסכמה עלול להיות מבלבל, שכן הוא מתייחס בדרך כלל לבחירה מודעת של אותו אדם לקחת חלק פעיל בפעילות מינית פיזית אך כאמור גם דרך האינטרנט אסור לנסות לפתות או להביע דברים בעלי אופי או הקשר מיני כי אי אפשר לדעת במי מדובר ואין דרך לאמת ולוודא את גילו האמיתי. מי שחש את עצמו נפגע צריך לקבל ייעוץ פרטני מקצועי מצד עורך דין שעוסק בנושא של פגיעות מיניות, לתאר בפניו את כל מה שקרה וכך לקבל את ההמלצה המקצועית האישית בנוגע להתנהלות הנכונה שתתאים למראה הספציפי.
החשיבות של ידיעת מה מותר ומה אסור
הנושא של פגיעות מיניות באינטרנט עוסק לא אחת בקטינים שמוצאים את עצמם מול מתקשרים או שולחי הודעות אנונימיים המזמינים אותם למפגשים או אירועים לכאורה תמימים אך אי אפשר לדעת מה עומד מאחורי הודעות אלה. בעידן שבו גם לילדים צעירים יש טלפונים ניידים חכמים עם חיבור לאינטרנט אין זה פשוט להשגיח ולוודא שאכן כל התכנים שהם חשופים אליהם מתאימים לגילם או שלא התבצעו אליהם פניות לא ראויות ושאינן מתאימו לגיל או לעולמות התוכן שלהם. אנשים בוגרים חייבים להיות ערניים לניסיונות לפנות אליהם או אל הילדים שלהם ולדעת בדיוק מה מותר ומה אסור על מנת להבין אם מתבצעת פנייה לגיטימית או אם מדובר בפנייה שצריך להגיש תלונה בגינה.