מחלות אוטואימוניות

מחלות אוטואימוניות הן מחלות שנובעות בעיה במערכת החיסון, בעיה שגורמת לכך שהגוף יתקוף את עצמו. מערכות או איברי גוף מזוהים בטעות כגוף זר על ידי מערכת החיסון ובמקום לשמור על אותם איברים מפני פולשים לא רצויים – המערכת פוקדת לתקוף אותם. יש לא מעט מחלות כאלה שמוכרות בתחומי הרפואה השונים ואחד התחומים שבהם מחלות אלה נחשבות לנפוצות במיוחד הוא הראומטולוגיה, כלומר הענף ברפואי שעוסק במפרקים בגוף (מפרקים הם אזור החיבור בין כמה עצמות. המפרק עצמו מאפשר טווח תנועה רחב מאד לעצמות שביניהן הוא מחבר). בכל מצב שבו לא חשים בטוב, בין אם ידועה היסטוריה של מחלה אוטואימונית ובין אם לא – תמיד חשוב לפנות לרופא המתאים שמכיר את התחום ויוכל לבחון לעומק את הקרה ולבצע אבחון מעמיק ומדויק.

 

החשיבות של הגעה לרופא וביצוע בדיקה לשם אבחון מדויק

כל כאב, אי נוחות או כל חשד לכך שיש בעיה רפואית צריכים להתחיל מבדיקה כללית אצל רופא ילדים או רופא המשפחה. אלה הרופאים שמכירים את המטופלים טוב מכולם ויוכל לבחון האם יש עניין שצריך להעמיק בו. אחת המחלות האוטואימוניות הנפוצות היא פורפורה, שנראית על גבי העור כמו פריחה המורכבת מנגעים אדומים בדרגות כהות מגוונות ועלולה לתקוף מבוגרים וילדים כאחד, למרות שהיא נפוצה יותר בקרב ילדים צעירים. לא תמיד יודעים מה גרם להתפרצות הנגעים והדלקת והנושא הזה נמצא עדיין אצל מיטב החוקרים ברפואיים במגוון תחומים אך מה שבהחלט ידוע הוא שביחס למחלות עור אחרות – הפורפורה נחשבת לכזה שקל להירפא ממנה או למצוא את הדרך להתמודד בצורה טובה ויעילה עם הנגעים שלה.

 

החשיבות של מציאת גורם של מחלות אוטואימוניות

לאבחון מדויק יש חשיבות גבוהה לא רק לצורך מתן טיפול תרופתי או כל סוג אחר של טיפול אלא בשביל לשפר את המצב וכך שכל מטופל ימצא את הדרך להקל על עצמו. מכיוון שרוב המטופלים של בפורפורה הם כאמור ילדים צעירים (עד גיל 7 בערך) הרי שכל הורה ירצה לוודא שהוא מסייע לילד שלו להתגבר על המצב הבעייתי שהנגעים גורמים לו ולכן חשוב לפנות לרופא שמכיר את רפואת מערכת החיסון או המחלות האוטואימוניות וכך יציע לכל מטופל את הטיפול שיהיה הכי נכון ומתאים לנסיבות המקרה שלו, לחומרה שלו ולאופן שבו הדלקת באה לידי ביטוי. לא הרבה רופאי משפחה או ילדים בקיאים במחלות אוטואימוניות ומכאן החשיבות של פנייה אל רופא מומחה.

יעניין אותך גם:

תפריט נגישות