יש מי שאומר שלכל גיל יש את הבעיות, הצרות והאתגרים שלו. עצם הסיום של תקופת חיים אחת אין פירושו שנגמרו הבעיות והקשיים אלא פשוט ברור שאלה מתחלפים לאחרים. אנשים בגיל הזהב חווים סוגים שונים של קשיים, אתגרים או בעיות שמאפיינים את תקופת החיים שלהם ואת מה שתואם את התכונות של גיל הזהב. בהחלט ייתכן שיהיה מדובר באתגרים שגם אנשים בגילאים אחרים חווים ומרגישים אך יכולים אלה להיות גם אתגרים או בעיות שיהיו ייחודיים לגיל השלישי. יש משהו מיוחד בעצם ההזדקנות שהופך אותה לפעמים לעצובה או דיכאונית ולכן חשוב מאד לדעת על כל מה שיכול להפוך למנת חלקו של אדם בהגיעו לגיל השלישי. אחד הדברים המרכזיים הוא שמירה על הבריאות – הפיזית והנפשית כאחד. טיפים לשמירה על הבריאות הנפשית בגיל הזהב תוכלו לקבל בהמשך הכתבה.
למה חשוב לשמור על הבריאות הנפשית בכל גיל?
הבריאות הנפשית היא אחד המרכיבים החשובים ביותר של החיים, וזאת בכל גיל ובכל תקופת חיים. כבר מזמן הוכח מעל לכל ספק שהבריאות הפיזית לעולם לא תוכל להיות שלמה או מוחלטת אם הבריאות הנפשית לא שלמה בעצמה. שמירה על מצב רוח מרומם, תחושה כללית טובה, מחשבות אופטימיות וגישה חיובית הן דבר חובה עבור גימלאים וללא ספק יעזרו להם לצלוח בצורה טובה ונעימה יותר את השגרה של הגיל השלישי. גם מי שהבריאות הפיזית שלו אינה במיטבה יכול בהחלט לחזק את החוסן הנפשי או המנטלי שלו בעזרת ביצוע פעולות כאלה ואחרות שקשורות באופן ישיר לבריאות הנפשית ולכן דברים כאלה נחשבים למחזקים את הגוף ואת הנפש כאחד. אין את האחד ללא תפקוד תקין של האחר ומכאן הקשר ההדוק בין הבריאות הנפשית לבין הבריאות הפיזית.
אז איך שומרים על הבריאות הנפשית?
אנשי הגיל השלישי עשויים לגלות שעולם שלם של חיים נפתח בפניהם לאחר שהם יוצאים לגמלאות ומסיימים את פרק העבודה שלהם. בכל עיר או יישוב אפשר למצוא אינספור פעילויות או חוגים שמיועדים לבני הגיל השלישי ומתאימים להם וכעת כל מה שנותר זה לבחור את אותן פעילויות, כל אחד על פי ההעדפות האישיות שלו. מומלץ לצאת מהבית כמה שיותר, לנשום אוויר צח, לשבת בגינה הציבורית ליד הבית וליהנות מהשקט ומהצמחייה הירוקה, אפשר להיפגש עם שכנים או אנשים אחרים בגיל השלישי על מנת לשוחח, לשתות ביחד קפה או כמובן להיפגש בבית קפה או מסעדה. כל מה שהופך את שגרת היומיום למעניינת, שונה ומגוונת יסייע רבות בשמירה על הבריאות הנפשית. מכיוון שפעולות אלה תהיינה טובות ומתאימות לכל גיל – הרי שהן תהיינה מתאימות גם ובעיקר לגיל השלישי.
החשיבות של בריאות נפשית תקינה בגיל השלישי
קל מאד להידרדר לדיכאון או מצב רוח ירוד אחרי שיוצאים לגמלאות ומגיעים לתקופת החיים של הגיל השלישי. קל להישאר בבית ולא לצאת, קל להפסיק להיפגש עם חברים או בני משפחה, קל להתחיל לקטר ולהתלונן וכמובן שקל להפסיק לראות כמה החיים יפים וטובים. החוכמה האמיתית היא לדעת שגם בגיל זה יש חיים פוריים וענפים ואין שום סיבה להפסיק אותם. חשוב למצוא את החברים, השכנים או המכרים שחולקים את אותם תחומי עניין, להיפגש ולצאת מהבית וברגע שמתחילים להתמיד – הרי שמצב הרוח הופך להיות מרומם וטוב ואז הרבה יותר קשה לשקוע, מה גם שבשלב הזה אף אחד כבר לא רוצה לשקוע. כאשר השגרה מלאה בדברים טובים ומהנים – הרי שגם הבריאות הפיזית תהיה טובה ואריכות החיים מובטחת.